Oljeservice

Det är viktigt att regelbundet byta olja för att förlänga din bils livslängd. Oljans uppgift är att smörja och rena motorn, det kan i sin tur bidra till lägre bensinförbrukning och mindre utsläpp. När oljan blivit äldre fungerar den inte lika bra och det sliter ut motorn. Du bör byta olja varje 1000 mil eller minst en gång per år. Hos Mobergs MC-service går ett oljebyte fort. Ett oljebyte är inget drygt jobb, det tar bara ungefär 20 minuter.

Avgassystem

Avgassystem kan bytas ut snabbt hos oss på Mobergs MC-service. Avgassystemet består inte bara av ett rör som transporterar avgaser, katalysatorn sitter också med där. Det är viktigt att katalysatorn fungerar eftersom det är den som renar avgaserna från de värsta föroreningarna.

AC

Nästan alla nya bilar är utrustade med air condition. Den är till för att ta bort fukt, rensa luften och hjälpa till att hålla en behaglig temperatur i bilen. För att din AC inte ska gå sönder bör den användas minst en gång per månad. Men om det skulle vara så att det blir något fel på den, bidrar det ibland till att kompressorn tvingas jobba hårdare och det bidrar till högre bränsleförbrukning. Vi kan hjälpa dig med reparationer av AC-system till alla olika bilar.

Däck

Det är mycket viktigt att däcken fungerar bra på din bil eller MC. Dåliga och osäkra däck utgör en fara för både föraren, passagerarna och de andra i trafiken. Vi på Mobergs MC-service har en komplett däckverkstad där vi utför omläggning och balansering för både bil och MC-däck. Vi har ett stort utbud på både sommar och vinterdäck i flera olika storlekar.

Stötdämpare

Stötdämparen är inte bara till för komfort på vägen. Den bidrar även till ökad säkerhet, stötdämparna bidrar mycket till hur bilen beter sig på vägen. Så det är viktigt att dina stötdämpare fungerar bra. Vi på Moberg MC-service hjälper gärna dig när det är något fel på dina stötdämpare.

Broms

Bromsarna är en av de viktigaste komponenterna på din bil eller MC när det gäller säkert. Bromsarna bör kontrolleras minst en gång per år för att säkerställa att de fungerar som de ska. Det är mycket viktigt att bromsarna fungerar för du inte ska utsätta dig själv eller medtrafikanterna för fara. Vi kan hjälpa dig att fixa dina bromsar när det är något fel på dem.

Koppling

Kopplingen finns på manuellt växlade bilar och består av en eller flera kopplingslameller. Kopplingslamellerna slits ut efter några år, det märker man när det är svårare att växla och då är det dags att byta ut dom. Vi hjälper gärna till när det är något fel på kopplingen eller när kopplingslamellerna behöver bytas ut.